Get Adobe Flash player
 

Waarom een automaat/DSG spoelen?

Het reinigen en spoelen van de automaat/DSG, koppelomvormer en warmtewisselaar behoord tot onderhoud van de auto, en moet men voornamelijk zien als een voorzorgsmaatregel om problemen te voorkomen. Wij hebben wel bij diverse klanten slecht schakelende of zelf niet schakelende automaatbakken een nieuw leven in kunnen blazen door het reinigen en spoelen. Op dat laatste kunnen wij echter helaas geen 100% garantie geven.

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoAutomaat olie.eft te worden? 

De fabrikant en/of uw dealer zeggen dat dat inderdaad zo is.
Maar het feit wil dat juist door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd/gerepareerd moet worden, met als gevolg een rekening van duizenden euro's. Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd professioneel te laten spoelen en reinigen.

Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen, en het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?

Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er nog enkele liters
olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijft. Alleen door met lopende motor de automaatbak op druk te houden en met schone olie door te spoelen (met behulp van een speciale machine), zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat alle olie in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar wordt vervangen door nieuwe olie.

De vakman kan niet zonder Verhagen.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok